OVER ONS

HEMELSE GERECHTEN

Veel Elstenaren zijn opgegroeid met de gerechten van Mary Mina, waar eigenaar en chefkok Essam Salama al sinds 1993 met hart en ziel kookt voor zijn gasten. Ze komen er nu nog en nemen dan vaak hun eigen kinderen mee om op hun beurt kennis te maken met de bevlogen kok en zijn heerlijke eten!

Essam, die in Elst beter bekend staat als Mario, begon zijn carrière als jonge kok in Caïro en werkte daar bij verschillende gerenommeerde hotels. Daarna kookte hij de sterren van de hemel in hotels in onder andere Zweden en Frankrijk, voordat hij neerstreek in het landelijke Elst en zijn restaurant Mary Mina begon.

De naam van het restaurant is een verwijzing naar de heilige Mina. Deze heilige verrichtte wonderen, en dat is ook wat Essam probeert te doen met zijn hemelse gerechten. “Ik wil mijn gasten elke dag geweldig eten serveren,” zegt hij er zelf over.

Proef de smaak van Egypte

Voor liefhebbers van Egypte als vakantieland die terugverlangen naar de tongstrelende Oosterse smaken tovert Essam altijd de meest bijzondere gerechten uit zijn keuken. Dit zijn bijvoorbeeld Fasolia (bonenstoofpot), Koshari (de nationale maaltijd van Egypte) en traditionele Kebab. Daarnaast kunt u smullen van de meest fantastische pizza’s, pasta’s, ‘de beste gamba’s van Nederland’ (aldus één van de tientallen positieve recensies op internet), vleesschotels, baklava om je vingers bij af te likken en nog veel meer mediterraanse en Hollandse gerechten.

“Ik droom ervan dat het restaurant elke dag vol zit. Ik hou van mensen en van koken. Ik wil dat ze genieten, van lekker eten en van elkaars gezelschap. Dat houdt me jong. Ik heb klanten die hier al 24 jaar komen. Zij zeggen ‘als je hier komt blijf je terugkomen’. Mijn boodschap: kom genieten van lekker en bijzonder eten voor een goede prijs. In mijn keuken vind je geen potjes en poedertjes, alles is zelfgemaakt en hartstikke vers!”

Een impressie van Mary Mina

Krijg een impressie van Mary Mina en het team